Ma t/m Do beschikbaar
Wij zijn beschikbaar van Ma t/m Do. 06 510 390 71 Inloggen
header afbeelding

Veelgestelde vragen

We hebben een paar vragen voor je op een rij gezet om het je makkelijk te maken.

Vacature

In de vacaturebank vind je vacatures voor verschillende leuke vrijwilligerswerkzaamheden. Sommige voor lange duur, andere als een project met een begin en eind datum.

Hoe plaats ik een vacature?

Als eerste moet jij je registreren op de website. Vervolgens kan je onder het kopje “vacatures” je vacature plaatsen.  De nieuwe vacature wordt door de beheerder van VIP! Emmen gelezen en op website geplaatst zodra deze akkoord is.

Mag ik Vrijwilligerswerk doen naast een uitkering?

Jazeker!

Mensen met een uitkering mogen in principe vrijwilligerswerk doen. Vraag altijd toestemming aan je contactpersoon van de uitkeringsinstantie. Er zijn regels bij het accepteren van vrijwilligerswerk. Bij alle wetgeving rond vrijwilligerswerk met een uitkering moet het wel om echt vrijwilligerswerk gaan. Dit houdt in dat:

 • Het vrijwilligerswerk onbetaald is. Wel mag de vrijwilliger een vergoeding krijgen voor daadwerkelijk gemaakte onkosten óf gebruik maken van de vrijwilligersregeling.
 • Het vrijwilligerswerk wordt gedaan bij organisaties die geen vennootschapsbelasting betalen of  een sportvereniging,  sportinrichting of ANBI zijn.
 • Het vrijwilligerswerk verdringt geen betaalde arbeid.

Daarnaast heeft elke specifieke uitkering weer eigen regels met betrekking tot het melden van het vrijwilligerswerk, de sollicitatieplicht en de vrijwilligersvergoeding.

Wil je meer weten, neem contact op met ons centrale VIP! punt.

Hoe zit dat met vrijwilligersvergoeding?

In de volgende gevallen krijg je een vrijwilligersvergoeding:

 • Je hebt afgesproken dat je voor jouw inzet per uur een vergoeding ontvangt. Je bent 23 jaar of ouder. Je krijgt een vergoeding van maximaal € 4,50 per uur, met een maximum van € 170 per maand en € 1.700 per jaar. Deze maximumbedragen gelden voor het totaal van de vergoeding voor jouw inzet.
 • Je hebt afgesproken dat je voor jouw inzet per uur een vergoeding ontvangt. Je bent jonger dan 23 jaar. Je krijgt een vergoeding van maximaal € 2,50 per uur, met een maximum van € 170 per maand en € 1.700 per jaar. Deze maximumbedragen gelden voor het totaal van de vergoeding voor jouw inzet.
 • Je hebt niet afgesproken dat je voor jouw inzet per uur een vergoeding ontvangt. Je ontvangt een vergoeding die zo laag is dat deze niet in verhouding staat tot de omvang en het tijdsbeslag van het werk. Dan mag de vergoeding maximaal € 170 per maand en € 1.700 per jaar zijn. Deze maximumbedragen gelden voor het totaal van de vergoeding voor jouw inzet.

Als je alleen deze vrijwilligersvergoedingen krijgt, dan zijn deze onbelast. De organisatie waarvoor je vrijwilligerswerk doet, hoeft deze vergoedingen niet aan de Belastingdienst door te geven.

Wil je meer weten, neem contact op met ons centrale VIP! punt.

 

Ik wil tijdelijk vrijwilligerswerk doen, mag dat?

Je kan prima tijdelijk vrijwilligerswerk doen. Op onze website vind je tal van leuke vacatures. In je profiel of bij het reageren op de website kan je aan geven op welke dagen en tijden je beschikbaar bent.

Je kan prima tijdelijk vrijwilligerswerk doen. In onze vacaturebank vind je tal van leuke vacatures. Door in je profiel aan te geven op welke dagen en tijden je beschikbaar bent, is de match snel gemaakt!

Zit er niets voor je tussen?Wij zijn van maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar op telefoonnummer (06) 510 390 71 . Mailen kan ook! Stuur je vraag naar vipemmen@sednaemmen.nl. Je kunt ook een afspraak maken zodat we samen met jou op zoek kunnen naar iets passends.

Wij houden dezelfde wijkindeling aan als de Wijkteams in Emmen:

 • De Velden
 • De Monden
 • De Blokken
 • Emmen Zuid
 • Emmen Noord
 • Emmen Oost

Wie kan de vacaturebank inzien?

Als je jezelf als vrijwilliger hebt ingeschreven is je vacature zichtbaar voor de andere bezoekers die zich hebben ingeschreven.

 

Als je jezelf hebt ingeschreven als vrijwilliger, krijg je de vraag of je profiel in de ‘Kandidatenbank’ getoond mag worden. Ons advies is om daar ‘JA’ aan te vinken en zorg dat je jouw voorkeuren juist hebt aangevinkt en een goede foto van jezelf erbij plaatst.
Alleen de inschreven organisaties kunnen de kandidatenbank inzien.
Dat betekent dat, als jij je profiel op de kandidatenbank hebt staan, jij een streepje voor hebt op al die andere kandidaten!

Waarom moet ik inloggen of inschrijven?

VIP! Emmen moet zich houden aan de Nederlandse Privacywetgeving. Op deze manier worden jouw gegevens zo goed mogelijk beschermd en kunnen we jou zo goed mogelijk ondersteunen.

Mijn vraag staat hier niet tussen, wat kan ik doen?

Heb je een vraag die hier niet is beantwoord? Wij doen ons best om je vraag te beantwoorden.
Neem dan contact met ons op!

 

Stel direct je vraag

 
© 2023 VIP! Emmen
Ontworpen & Ontwikkeld door <InDiv> Solutions B.V. te Emmen, Drenthe