Ma t/m Do beschikbaar
Wij zijn beschikbaar van Ma t/m Do. 06 510 390 71 Inloggen

VIP! Emmen in gesprek met Acanthis

Acanthis zoekt contact met VIP! Emmen omdat ze op zoek zijn naar vrijwilligers terminale zorg in de thuissituatie.
Vrijwilligers zijn bij Acanthis heel belangrijk. Zij vormen de kern van de organisatie, zowel voor in de thuissituatie als in ’t Hospice. Het zijn allemaal mensen met een grote betrokkenheid bij de organisatie en het werk wat zij doen.
Acanthis is op zoek naar een aanvulling van het team. Zij zoeken m.n. vrijwilligers die er thuis kunnen zijn voor mensen in de laatste levensfase. Acanthis is een vrijwilligersorganisatie in Drenthe en wil tijd, aandacht en ondersteuning bieden aan iedereen in de laatste levensfase. Dit doet Acanthis door inzet van vrijwilligers. Acanthis regelt de inzet onder leiding van twee coördinatoren, schoolt de zorgvrijwilligers en is het centrale aanspreekpunt voor iedereen die op zoek is naar de beste plek om te sterven, thuis of in een hospice.
Missie
De kwaliteit van leven in de laatste fase zo aangenaam mogelijk maken. Inmiddels zetten honderden zorgvrijwilligers zich voor dat doel in. Alles wat zij doen, staat in het teken van de missie die ze nastreven met een drietal kernwaarden: toewijding, kennis en kunde. Acanthis kan in deze laatste levensfase hulp bieden met aandacht, nabijheid en ondersteuning. Op momenten dat daar behoefte aan is, kan er een vrijwilliger ingezet worden. Dit geeft de familie/mantelzorger o.a. de mogelijkheid te rusten, een boodschap te doen, op familiebezoek te gaan, een favoriete hobby uit te oefenen. Dit kan zowel ’s morgens, ’s middags, ’s avonds als ’s nachts.
Wensen m.v.t vrijwilliger
Er worden geen specifieke opleidingseisen gesteld aan de vrijwilligers. Belangrijk is dat je in overleg minimaal een dagdeel/nacht per week beschikbaar bent voor Acanthis en beschikt over eigen vervoer.
Als vrijwilliger moet je je kunnen aanpassen aan de situatie. Je dient de “kleur” van het huis te kunnen aannemen. Integriteit, kunnen luisteren en aanvoelen wat de situatie van je vraagt zijn eigenschappen die nodig zijn om dit werk te kunnen doen. Acanthis biedt alle nieuwe vrijwilligers een basiscursus aan ,waarin diverse facetten van het werk in de terminale fase aan bod komen. Daarnaast is er elke maand een bijeenkomst met collega-vrijwilligers. Een vrijwilliger wordt in overleg met de coördinator ingepland voor een inzet. De frequentie hiervan is afhankelijk van het aantal hulpvragen dat er binnenkomt. De vrijwilliger krijgt een vergoeding voor de gemaakte reiskosten.
Mocht je interesse hebben in dit werk als vrijwilliger, neem dan gerust contact op met een van de coördinatoren door te bellen naar het volgende telefoonnummer: 06-51343172
Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, steenmuur en buitenshuis
© 2022 VIP! Emmen
Ontworpen & Ontwikkeld door <InDiv> Solutions B.V. te Emmen, Drenthe