Wij zijn beschikbaar van Ma t/m Do. 06 510 390 71 Inloggen

Samenwerking tussen Prysmian Group en het VIP! Emmen

Samenwerking tussen Prysmian Group en Welzijnsorganisatie Sedna (VIP! Emmen)

 

Prysmian Group is wereldleider in de productie van energie- en telecomkabelsystemen. Met bijna

140 jaar ervaring is de groep sterk gepositioneerd in hightech markten en biedt het breedst mogelijke assortiment van producten, diensten, technologieën en knowhow. Met de merken Draka, Prysmian en General Cable creëert Prysmian Group vitale verbindingen, die ervoor zorgen dat energie en informatie overal op een effectieve en efficiënte wijze wordt gedeeld.

Duurzaamheid is een centraal begrip binnen Prysmian Group. Daarom heeft de organisatie een duurzaamheidsstrategie opgesteld. Eén van de doelen is om een bijdrage te gaan leveren aan mensen en de ontwikkeling van de samenleving. Hierbij is van belang dat er een positieve meerwaarde wordt gecreëerd voor alle belanghebbenden in de omgeving op het gebied van duurzame ontwikkeling. Prysmian Group gelooft dat werknemers die betrokken zijn met maatschappelijke en sociale activiteiten zich sneller tevreden voelen, hoger saamhorigheidsgevoel hebben en het gevoel hebben dat zij bij een groep horen. Om de maatschappelijke en sociale betrokkenheid van werknemers te vergroten, promoot Prysmian Group vrijwilligerswerk. Alle werknemers kunnen onder werktijd deelnemen aan maatschappelijke en sociale activiteiten.

Prysmian Group wereldwijd wil gedurende 4 jaar, uren ‘’doneren’’ aan maatschappelijke en sociale activiteiten. Voor 2020 heeft Prysmian Group wereldwijd de doelstelling om 30.000 uren in te zetten. Hiervoor is Prysmian Group vestiging Emmen de samenwerking aangegaan met het Vrijwilligers Informatie Punt in Emmen (VIP! Emmen). VIP! Emmen is een onderdeel van Welzijnsorganisatie Sedna . VIP! Emmen is er voor vrijwilligers, organisaties en burgerinitiatieven.

 

Bij VIP! Emmen kun je terecht voor informatie, advies en ondersteuning met betrekking tot vrijwilligerswerk. Ze bieden bemiddeling op maat én een actueel uitgebreid vacatureoverzicht. Met hun diensten en initiatieven leveren ze een belangrijke bijdrage aan het versterken van het lokale vrijwilligerswerk.

Tijdens deze samenwerking worden er verschillende activiteiten georganiseerd:

  • Afval ruimen (Gemeente Emmen)
  • Knutselen met kinderen van het asielzoekerscentrum (AZC)
  • Wandelen met ouderen (Holdert)
  • Pannenkoeken bakken met mensen met een verstandelijke beperking en met mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (De Trans)
  • Helpen bij een wandeltocht (wandelvereniging Bargermarke)

Alle werknemers kunnen deelnemen aan bovengenoemde activiteiten onder werktijd.

 

 

 

 

© 2022 VIP! Emmen
Ontworpen & Ontwikkeld door <InDiv> Solutions B.V. te Emmen, Drenthe