Wij zijn beschikbaar van Ma t/m Do. 06 510 390 71 Inloggen

Reisbegeleiders gezocht voor bijzondere kinderen (10 t/m 18 jaar)

Word vrijwilliger bij “Samen Reizen met…”!
In Nederland maakt een groot deel van de leerlingen van het speciaal onderwijs gebruik van het taxivervoer, terwijl voor een aantal van deze leerlingen het reizen per fiets of met het openbaar vervoer, van en naar school, misschien beter is.
De gemeente Emmen zet zich in samenwerking met organisatie De Reiskoffer in om deze leerlingen de kans te bieden zelfstandig te leren reizen. Eén van de projecten van De Reiskoffer is: “Samen Reizen met…”.
Bij “Samen Reizen met…” krijgen de leerlingen fysieke reisbegeleiding: ze worden gemiddeld 2 keer per week van en naar school begeleid door vrijwilligers, in het openbaar vervoer of op de fiets. Door de reis onder begeleiding te oefenen, kan de leerling ontdekken of hij/zij in staat is om binnen een relatief korte periode zelfstandig te reizen.
In de afgelopen jaren is het project “Samen reizen met…” in verschillende gemeenten een succes gebleken. Dit was echter niet mogelijk geweest zonder de inzet van de vele vrijwilligers, die hieraan hun medewerking hebben verleend.
In Emmen zijn we nu ook hard op zoek naar vrijwilligers, die het leuk vinden om kinderen van het (voortgezet) speciaal onderwijs te helpen bij het vergroten van hun zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en mobiliteit.
“Het is dankbaar werk want je merkt dat door het zelfstandig reizen ook het algehele zelfvertrouwen groeit en dat heeft een positieve invloed op het functioneren van het kind”.
Wat?
Je reist samen met een collega-begeleider met één tot max. 3 kinderen mee om hen zelfstandig te leren reizen in het openbaar vervoer of op de fiets.
Wie?
Leerlingen van 10 t/m 18 jaar van het (voortgezet) speciaal onderwijs die nu met een taxibusje naar school worden gebracht
Waar?
In Emmen en omgeving (afhankelijk van de schoollocatie)
Wanneer?
Je kan op korte termijn starten. Per traject is onze voorkeur 2 dagen begeleiden per week. Dit is afhankelijk van jouw beschikbaarheid en gaat altijd in overleg. Een traject duurt gemiddeld 4-12 weken. Na afloop van een traject kun je voor een nieuw traject ingezet worden.
Wat bieden wij?
– een begeleiderstraining en professionele begeleiding tijdens het project
– een vergoeding voor de OV-kosten
– een gezellig team collega’s!
Waarom?
– Je helpt kinderen zelfstandiger worden
– Je doet ervaring op in het begeleiden van kinderen met een beperking
– Je bent er even tussenuit en doet sociale contacten op
Interesse?
Neem dan contact op met Carolien Aalders, 06-18503022, carolienaalders@carolienaalders.nl.
© 2021 VIP! Emmen
Ontworpen & Ontwikkeld door <InDiv> Solutions B.V. te Emmen, Drenthe