Wij zijn beschikbaar van Ma t/m Do. 06 510 390 71 Inloggen

Project Goeie buren

Project Goeie buren

Een ander gezin ondersteunen? Of heb je misschien zelf steun nodig?

Project Goeie buren is een onderdeel van Sedna die vraaggezinnen en steungezinnen met elkaar in contact wil brengen.

Goeie buren is er voor alle gezinnen die, om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan ontlasting en ondersteuning bij de opvoeding. Die steun wordt gegeven door andere gezinnen met ervaren ouders die een gezin in hun buurt willen helpen. De ondersteuning kan bestaan uit veel verschillende taken; een dagdeel per week oppassen zodat de ouder even op adem kan komen, huiswerkbegeleiding geven aan een tiener, een kind naar sport brengen, kleine uitstapjes naar het bos, of wat dan ook.

Heb je ruimte om een ander gezin steun te bieden? Fijn! Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou. Als je je aanmeldt volgt er een intakegesprek en spreken we samen de mogelijkheden door. Het is de bedoeling dat je voor een langere periode de steun en toeverlaat voor een vraaggezin wordt op het gebied van de opvoeding van de kinderen. Welke ondersteuning je als steungezin biedt en hoeveel tijd je erin steekt is afhankelijk van de afspraken die je hierover maakt met het vraaggezin. Dat kan uiteenlopen van af en toe logeren tot opvang van een kind op vaste dagen in de week. En van oppassen tot samen iets leuks doen met de kinderen. De ondersteuning die steungezinnen bieden is vrijwilligerswerk.

Heb je vragen, kun je een steuntje gebruiken of wil je je aanmelden? Neem dan vrijblijvend contact op met Erika Santinge (projectleider “Goeie buren”); e.santinge@welzijngroepsedna.nl of bel 06-513 24 337

© 2022 VIP! Emmen
Ontworpen & Ontwikkeld door <InDiv> Solutions B.V. te Emmen, Drenthe