Wij zijn beschikbaar van Ma t/m Do. 06 510 390 71 Inloggen

Emmense Uitdaging

 

De Emmense uitdaging is een onafhankelijke stichting die maatschappelijke organisaties en het lokale bedrijfsleven bij elkaar brengt. Concreet is het een bemiddelingsbureau dat de vraag om materialen, menskracht en/of middelen van maatschappelijke organisaties verbindt met het aanbod vanuit het bedrijfsleven. En dat alles met gesloten beurzen. De Emmense Uitdaging stimuleert bedrijven om zich door concrete acties als maatschappelijk berokken ondernemer te profileren en met die acties de leefbaarheid in de lokale samenleving te helpen verbeteren.

Het is een bedrijvennetwerk dat doet!

Emmense uitdaging iets voor u?

Gedurende het hele jaar worden vraag en aanbod bij elkaar gebracht en worden matches gerealiseerd. Hoe werkt het precies en wat is de toegevoegde waarde voor bedrijven en maatschappelijke organisaties?

 

Voor maatschappelijke organisaties

Voor maatschappelijke organisaties is de Emmense Uitdaging een fantastisch platform, dat kan helpen om plannen te realiseren die nu nog blijven liggen. Als de subsidiestromen opdrogen, als sponsoring niet lukt en u de weg naar het bedrijfsleven moeilijk vindt, dan kan de Emmense Uitdaging u helpen.

Hoe kan ik als maatschappelijke organisatie meedoen?

  • Essentie is, dat u als organisatie een aanvraag indient voor een activiteit of project met toegevoegde waarde voor de samenleving.
  • U heeft materialen, middelen of menskracht nodig om uw goede (vrijwilligers) werk te blijven doen, maar heeft daarvoor geen geld.
  • Als uw organisatie spullen “over” heeft, kunt u ze via de Emmense Uitdaging aanbieden aan andere maatschappelijke organisaties.
  • U kunt deelnemen aan de beursvloer, een evenement, waarin we u direct met uw vraag in contact brengen met de ook aan de beursvloer deelnemende bedrijven.

 

Voor bedrijven

De Emmense Uitdaging is er voor die bedrijven, die concreet invulling willen geven aan Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

Hoe kan ik als bedrijf deelnemen?

  • U kunt spullen of materialen, die u over heft, maag goed genoeg zijn voor een tweede even, gratis te beschikking stellen aan maatschappelijke organisaties.
  • Met uw deelnemen (financieel of inhoudelijk) draagt u bij aan Noaberschap 2.0, waar iedereen samenwerkt om de samenleving aangenamer, mooier en prettiger te maken.
  • U kunt kennis, kunde of extra handjes aanbieden of deelnemen aan een specifiek project.
  • U kunt deelnemen in de organisatie van de Emmense Uitdaging, bijvoorbeeld als lid van de groep die concrete matches maakt.

 

Hoe werkt het?

Indienen van een hulpvraag op de website. Vervolgens neemt de matchgroep de aanvraag in behandeling.

Is het een eenvoudige vraag? Die pakken we direct op.

Is het een grote(re) en complexe(re) vraag? Die bespreken we in de Matchgroepvergadering. Mogelijk vragen we u om een toelichting te komen geven.

Vervolgens wordt de hulpvraag door een bedrijf uit het netwerk van de Emmense Uitdaging ingevuld.

 

Maatschappelijke organisaties kunnen hun vraag (of aanbod) tot twee weken voorafgaand aan de Matchgroepbijeenkomsten indienen via info@emmenseuitdaging.nl

De Matchgroepbijeenkomsten vinden 4 tot 6 keer per jaar plaats. De data staan vermeld op onze website.

Contact

Wilt u meer weten over de Emmense uitdaging en staat het niet op de website? Wilt u met ons afstemmen hoe wel elkaar kunnen versterken door samen te werken? Heeft u hulp nodig bij het indienen van uw hulpaanvraag via de website? Wilt u spullen, middelen, menskracht vanuit uw bedrijf aanbieden? U kunt daarvoor op werkdagen van 9.30 uur tot 13.30 uur terecht bij Area’s Workplace (tegenover de Milieustraat), Columbusstraat 32 in Emmen. Tijdens onze kantoortijden zijn we telefonisch te bereiken op 0591-239049

© 2022 VIP! Emmen
Ontworpen & Ontwikkeld door <InDiv> Solutions B.V. te Emmen, Drenthe