Wij zijn beschikbaar van Ma t/m Do. 06 510 390 71 Inloggen

Drenthe bedankt alle vrijwilligers! Ook jou… omdat jij er toe doet!

Op 10 mei lanceerden de gezamenlijke Drentse vrijwilligerssteunpunten het filmpje Mensen maken Drenthe. De kern van de film is: Zonder vrijwillige inzet zijn we nergens. Vrijwilligers maken Drenthe!
Zoveel mensen die zich vrijwillig inzetten: dat verdient waardering, vinden de Drentse vrijwilligerssteunpunten. Alles wat zoveel Drentenaren al jarenlang op zo veel manieren uitvoeren, denk aan de noaberhulp, aan alle verenigingen, activiteitencommissies en zoveel meer, wordt in de film in beeld gebracht. Maar ook is het filmpje een hart onder de riem voor alle vrijwilligers die er zo naar uitkijken om straks weer de draad op te pakken en zo weer actief mee te doen aan onze mooie Drentse samenleving.
In de korte film wordt de Drentse inzet vanuit verschillende kanten belicht en schitteren de vrijwilligers als symbool voor alle Drentse vrijwilligers.
Ook is er een bijzondere opname in verwerkt van Commissaris van de Koning mevrouw Jetta Klijnsma waarin zij alle Drentse vrijwilligers persoonlijk bedankt en aanmoedigt om nog meer mensen te prikkelen tot vrijwillige inzet. Want immers: Mensen maken Drenthe! “Zoveel mensen die zich vrijwillig inzetten: dat verdient waardering”, vindt Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning.
Al jaren vinden de coördinatoren van de steunpunten elkaar in een provinciaal overleg. Deze overleggen zijn onverminderd inspirerend en zeer functioneel. Het jaar 2021 is uitgeroepen tot Nationaal Jaar vrijwillige inzet onder de noemer “Mensen maken Nederland”. Een mooie gelegenheid om provinciaal de krachten te bundelen en de Drentse inzet in een filmpje te laten zien.
Een korte film waaraan door alle 12 gemeenten is meegewerkt door inzet van vrijwilligers en het beschikbaar stellen van locaties. Een filmpje waarin de diversiteit van zowel de vrijwilligers en van het vrijwilligerswerk getoond wordt. Deze film met de titel “Mensen maken Drenthe” wordt met een diepe buiging opgedragen aan alle Drentenaren die zich al jaren belangeloos en met hart en ziel inspannen voor onze eigen provincie.
Het filmpje is af te spelen door op de afbeelding te klikken of via deze link: https://youtu.be/lbz-E1dYGw8 en is vanaf nu ook te vinden op de websites van de vrijwilligerssteunpunten van de 12 Drentse gemeenten.
Mensen Maken Drenthe / Lang WEB
YOUTUBE.COM
Mensen Maken Drenthe / Lang WEB
Een korte film van de gezamenlijke Drentse 
© 2022 VIP! Emmen
Ontworpen & Ontwikkeld door <InDiv> Solutions B.V. te Emmen, Drenthe