Wij zijn beschikbaar van Ma t/m Do. 06 510 390 71 Inloggen

Campagneweek Week van het Vragen

Dit jaar is het jaar van de vrijwilligers. Een jaar waar we meer mensen enthousiast maken voor het vrijwilligerswerk. Dit jaar kent drie campagneweken, de eerste is deze week! Het is de Week van het Vragen. Deze week heeft als doel om meer mensen bewust te maken dat vrijwilligerswerk op heel veel plekken kan bijdragen en dat er nog veel mensen nodig zijn om hier hun steentje aan bij te dragen. In de Week van het Vragen is het de bedoeling om mensen (potentiele vrijwilligers) uit te nodigen om in gesprek te gaan over de waarde van vrijwillige inzet voor de samenleving, voor een ander en voor jezelf.

In Nederland zetten jaarlijks al miljoenen mensen zich vrijwillig in voor anderen en hun omgeving. Dat lijkt heel veel, maar de helft van alle Nederlanders boven de 15 doet dit niet. Juist in deze tijd van corona, en dadelijk ook in het nieuwe normaal, draagt vrijwilligerswerk bij aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals toenemende armoede, eenzaamheid en behoefte aan zorg. Naast de bestaande behoefte aan vrijwilligers voor maatschappelijke activiteiten zoals voor besturen, natuuronderhoud, plezier, aandacht, schoonheid, veiligheid, dagbesteding en opvang, is het van belang dat meer mensen de urgentie alsook het plezier voelen om vrijwilligerswerk te doen. Daarom hebben vrijwilligersorganisaties en partners de handen ineen geslagen om een jaar lang aandacht te vragen voor de waarde van vrijwillige inzet en meer mensen uit te nodigen dit ook te gaan doen.

Omdat we niet fysiek (potentiele) vrijwilligers kunnen ontmoeten, besteedt VIP! Emmen op social media extra aandacht aan deze week. Niet getreurd, als je geen social media hebt word je niet vergeten! In de bijgevoegde link vind je een overzicht van de opnames van de Webinars van de eerste Kennisboostweek van Mensen maken Nederland. Opnames, filmpjes en PowerPointpresentaties zijn te vinden door op de titel te klikken. Het voordeel van terugkijken: de duur van elke sessie kan je verkorten door vooruit te scrollen!

Heb je idee├źn, vragen of opmerkingen? Neem contact met mij op! Met heel veel plezier ga ik met jou in gesprek!

Overzicht van de opnames van de Webinars van de eerste Kennisboostweek van Mensen maken Nederland: zie link

© 2022 VIP! Emmen
Ontworpen & Ontwikkeld door <InDiv> Solutions B.V. te Emmen, Drenthe