Wij zijn beschikbaar van Ma t/m Do. 06 510 390 71 Inloggen

VIP! Emmen is in gesprek met vrijwilliger Ronald

Ronald heeft geen werk. Zijn wens om weer wat te doen en zich nuttig te voelen hielp hem over de streep om contact te zoeken met VIP! Emmen Zuid. Ronald werd aangestoken met het enthousiaste vrijwilligersvirus. Op hele korte termijn werd er een afspraak gemaakt met de vrijwilligerscoördinator van de Holtingerhof. Tot grote vreugde kon Ronald al snel starten.
Ronald doet met heel veel plezier en passie vrijwilligerswerk bij de Holtingerhof waar hij in de keuken assisteert bij het bereiden van de maaltijden. Op dit moment doet hij dit twee dagen in de week. Zelfs in deze lastige tijd van corona heeft Ronald zijn vrijwilligerswerk alsnog kunnen oppakken door heerlijke maaltijden te koken voor bewoners die lijden aan dementie. Gelukkig heeft Ronald voldoende tijd om tijdens het serveren van de maaltijden ook aandacht te besteden aan de bewoners door een praatje met ze te maken of een spelletje met ze te doen.
Door de aanwezigheid van Ronald neemt hij de medewerkers van de Holtingerhof werk uit handen en hebben zij meer tijd voor andere dingen, “Vrijwilligerswerk kan een enorm verschil maken”, vindt Ronald. Het vrijwilligerswerk geeft hem voldoening en hierdoor heeft hij meer mensen leren kennen. Hij voelt zich betrokken bij zijn vrijwilligerswerk, de bewoners en zijn collega’s. Zijn collega’s waarderen Ronald enorm! “Er hangt een leuke en gezellige sfeer en er worden geregeld grapjes gemaakt, maar er is ook tijd voor een goed gesprek”, zegt Ronald enthousiast. Zijn vrijwilligerswerk wordt gewaardeerd en het maakt hem een gelukkiger mens.
Tegen een ander die vrijwilligerswerk overweegt wil hij zeggen: “Gewoon doen. Het is een fijne dag invulling en er zijn zoveel mogelijkheden. Er is altijd wel vrijwilligerswerk dat bij jou past.”
Afbeelding kan het volgende bevatten: eten
© 2022 VIP! Emmen
Ontworpen & Ontwikkeld door <InDiv> Solutions B.V. te Emmen, Drenthe