Wij zijn beschikbaar van Ma t/m Do. 06 510 390 71 Inloggen

VIP! Emmen in gesprek met Zorgbus Emmen

Via Social media komt het VIP! in contact met Zorgbus Emmen.

Zorgbus Emmen organiseert dagtochten voor mensen uit Emmen en omgeving met een mobiliteitsprobleem. Ingrid vertelt enthousiast over de Zorgbus, een prachtige rolstoelbus met een elektrische lift. Ingrid heeft een eigen reisorganisatie en organiseert zorgvakanties. Nu tijdens de coronaperiode alle reizen stil liggen besefte Ingrid dat veel wijkbewoners niet de mogelijkheid hebben om straks naar de vaccinatie locatie te kunnen gaan. Ze benoemt dat het aanwezige netwerk steeds meer overbelast raakt en daarnaast zijn er ook veel wijkbewoners die niet over een netwerk beschikken. Daarom biedt Ingrid nu ook vervoer en begeleiding aan naar de vaccinatielocatie.

Dan borrelt natuurlijk gelijk de vraag op waarom mensen zouden mensen kiezen voor de Zorgbus terwijl er ook een valystaxi bestaat en deze biedt gratis vervoer naar de priklocatie vanuit de WMO. Ingrid legt uit dat niet iedereen over een valyspasje beschikt. Daarnaast biedt zij, in tegenstelling tot een taxichauffeur, ook een stukje begeleiding. Ingrid haalt de persoon thuis op, gaat mee naar de priklocatie, duwt evt. de rolstoel of ondersteunt de persoon die slecht ter been is en als het nodig is kan ze ook mee naar binnen. Ingrid geeft aan dat ze op dat moment een soort tijdelijk familielid is die met de oudere mee gaat naar de priklocatie.

De Zorgbus is uitgerust met schermen tussen de passagiers en naast de chauffeur zodat iedereen volgens de coronamaatregelen mee kan met de Zorgbus. Daarnaast is de bus uitgerust met een extra krachtig afzuigsysteem zodat de lucht in de bus om de paar minuten wordt ververst.

Na de Lock down gaat de Zorgbus ook weer laagdrempelige rolstoeluitjes of dagjes weg aanbieden. Dit om de grote vereenzaming onder de lokale ouderen in Emmen tegen te gaan en ervoor te zorgen dat deze kwetsbare groep ouderen met anderen in contact komen en daar misschien mooie contacten aan overhouden. Dit is alleen mogelijk met passend vervoer.

Zorgbus Emmen heeft een heel divers programma aan dagtochten naar allerlei plaatsen en/of evenementen in Nederland. Op de overzichtspagina van www.zorgbus-emmen.nl staan de activiteiten. Deze activiteit zijn toegankelijk voor een klein tarief, maar wat misschien wel belangrijker is….u wordt thuis opgehaald.

VIP! Emmen brengt Ingrid in contact met de participatiewebshop van de Gemeente Emmen. Dit om ook de wijkbewoners met een kleine beurs de mogelijkheid te bieden om zich aan te melden voor deze prachtige dagtochten. Ingrid heeft dezelfde dag nog contact gezocht met gemeente Emmen en zich goed laten voorlichten over de participatiewebshop. Zowel de accountmanager van de participatiewebshop als Ingrid zien de Zorgbus als een goede aanvulling voor de participatiewebshop. Na de Lock down zijn de dagtochten ook te vinden op de website van de participatiewebshop!

Uw mobiliteitsbeperking is bij Zorgbus Emmen juist geen beperkende factor! Lekker samen weg met een klein groepje in de mooie luxe bus. Een ideale mogelijkheid om er eens onbezorgd tussenuit te gaan en de dagelijkse beslommeringen even achter je te laten.

Ingrid sluit af dat ze natuurlijk openstaat voor suggesties voor nieuwe reisbestemmingen. Daarnaast verhuurt ze, tussen de dagtochten en reizen door, de bus aan wijkbewoners die een uitje willen maken met bijvoorbeeld hun begeleiders, familie of vrienden.

Ingrid is blij dat ze in contact is gekomen met VIP! Emmen. Onlangs heeft ze via het VIP! al een aanvraag gekregen om iemand te vervoeren en te ondersteunen naar het ziekenhuis. Daarnaast geeft ze aan dat ze zelf niet op de hoogte was dat er een participatiewebshop beschikbaar is voor mensen met een kleine beurs. Door het contact met VIP! Emmen kunnen deze wijkbewoners straks ook gebruik maken van de Zorgbus.

Wil je meer weten over de Zorgbus? Heb je vragen? Neem contact op met Ingrid via telefoonnummer: 06 – 5150 1372 of mail naar info@zorgbus-emmen.nl

© 2022 VIP! Emmen
Ontworpen & Ontwikkeld door <InDiv> Solutions B.V. te Emmen, Drenthe