Wij zijn beschikbaar van Ma t/m Do. 06 510 390 71 Inloggen

VIP! Emmen in gesprek met Wilma van het VIP! vrijwilligerscollege

Het VIP! vrijwilligerscollege is een school vóór en dóór vrijwilligers. “Vrijwilligers zijn de verbindende factor tussen het beroepenveld en de samenleving. De samenleving kan niet zonder vrijwilligers”, zegt Wilma overtuigd. Om vrijwilligers te ondersteunen en te coachen bij hun vrijwilligerswerk, kunnen ze gratis trainingen en workshops volgen bij het VIP! vrijwilligerscollege. Hierbij wordt ook gekeken naar de behoeftes van de vrijwilligers. “Er is heel veel mogelijk”, zegt Wilma.

Veel trainingen/workshops zijn bedoeld als cadeautje voor de vrijwilliger. Het zijn leuke trainingen/workshops zoals Geluk, verhalen vertellen of Mindfull wandelen, die de vrijwilligers voor hun plezier kunnen volgen en waarmee ze hun energie kunnen vergroten en nieuwe dingen ontdekken. Bij de meeste trainingen ontvang je, na afronding, een certificaat of een bewijs van deelname.

Op dit moment zijn er, vanwege de coronamaatregelen, geen fysieke trainingen. Maar het VIP! vrijwilligerscollege is een dynamische school die volop in ontwikkeling is. In nauwe samenwerking met VIP! Emmen is de school op zoek naar talenten. Vrijwilligers die zelf trainingen en workshops gaan maken en geven en zo de school verder vorm geven.  Ook vrijwilligers die kunnen coachen zijn van harte welkom. Zij kunnen andere vrijwilligers ondersteuning bieden. Heb je een leuke hobby, b.v. vogels kijken en wil je hier graag over vertellen, dan kan je hierover een workshop geven. Wilma begeleidt je met veel enthousiasme bij het maken en geven van de workshop.

Vind je het leuk om jouw talent in te zetten voor andere vrijwilligers of weet je anderen te boeien met jouw hobby, jouw kennis en jouw betrokkenheid? Neem dan contact op met VIP! Emmen: VIPemmen@sednaemmen.nl t.a.v.  W. van Noorloos, coach/trainer VIPschool. Jouw talent en inzet is zeker welkom!

De trainingen en workshops voor vrijwilligers staan op de site van VIP! Emmen onder het kopje “Scholing”. Hier kan je je ook aanmelden. Houd de website goed in de gaten, want er staan al een aantal leuke workshops in de planning (als de coronamaatregelen het weer toelaten).

 

 

 

 

 

© 2022 VIP! Emmen
Ontworpen & Ontwikkeld door <InDiv> Solutions B.V. te Emmen, Drenthe