Wij zijn beschikbaar van Ma t/m Do. 06 510 390 71 Inloggen

VIP! Emmen in gesprek met vrijwilligerscoördinator van Woonzorgcentrum Valkenhof

Valkenhof is een kleine, knusse locatie midden in de wijk De Rietlanden in Emmen, met ca. 45 bewoners. In de Valkenhof werken ongeveer 50 enthousiaste vrijwilligers die helpen bij allerlei activiteiten. De vrijwilligers ondersteunen de bewoners bij sociale en culturele activiteiten zoals de bingo, bloemschikken, spelletjes doen en een praatje maken. Ze zorgen dat de bewoners naar buiten kunnen door met ze te gaan wandelen of te fietsen. Andere vrijwilligers assisteren vol overgave bij de broodmaaltijden en er is een vrijwilliger die met plezier kookt voor de bewoners. Voor kapotte, kleine huishoudelijke apparaten kunnen de bewoners terecht bij de altijd behulpzame en handige vrijwilliger van het Repair Café. En ook de receptie wordt beheerd door een vriendelijke vrijwilliger.

“Als er geen vrijwilligers zouden zijn, zou het welzijn van de bewoners dalen naar het nulpunt, want dan kunnen we eigenlijk niets meer doen met de bewoners”, zegt de vrijwilligerscoördinator van Valkenhof. “Vrijwilligers dragen bij aan een beter welzijn van de bewoners”. Zonder vrijwilligers kan er niet gewandeld of gefietst worden met de bewoners, worden er geen spelletjes meer gedaan en  kunnen de bewoners niet naar een activiteit worden gebracht. Zonder vrijwilligers kan er geen individueel praatje gemaakt worden met de bewoners, wat ook heel erg belangrijk is”. “De vrijwilligers worden door ons zeer gewaardeerd en ook de bewoners zijn zeer verheugd met de aandacht en ondersteuning die ze krijgen van de enthousiaste vrijwilligers”, aldus de vrijwilligerscoördinator.

Om vrijwilligers te werven maakt de vrijwilligerscoördinator van Valkenhof gebruik van VIP! Emmen. Zij plaats vacatures op de site en/of neemt contact op met VIP! Emmen. Zij heeft hier zeer positieve ervaringen mee. Er wordt geregeld gereageerd op de vacatures en onlangs is er nog een leuke vrijwilliger aangenomen, verteld ze enthousiast. Als een vacature bijna verlopen is, krijgt de vrijwilligerscoördinator op tijd een melding en is de vacature gemakkelijk te verlengen als deze nog niet is opgevuld.  De vrijwilligerscoördinator is erg tevreden over VIP! Emmen.

Volgens de vrijwilligerscoördinator van Valkenhof kan iedereen vrijwilligerswerk doen. Het vrijwilligerswerk moet wel bij die persoon passen en zijn interesse hebben.

De vraag of Valkenhof behoefte heeft aan meer vrijwilligers, wordt met een volmondig “ja” beantwoord. Er zijn o.a. nog vrijwilligers nodig voor sociale en culturele activiteiten, maar vooral gastheren/-dames voor de huiskamer. De vrijwilliger dient wel affiniteit te hebben met ouderen en met name met psychogeriatrische bewoners. Deze en andere vacatures van Valkenhof zijn te vinden op de site van VIP! Emmen.

© 2022 VIP! Emmen
Ontworpen & Ontwikkeld door <InDiv> Solutions B.V. te Emmen, Drenthe