Wij zijn beschikbaar van Ma t/m Do. 06 510 390 71 Inloggen

VIP! Emmen in gesprek met vrijwilliger Marry

Marry is een leuke vlotte student van Windesheim die vanwege het corona meer tijd over heeft dan haar lief is. Marry studeert Social Work en daarnaast sport ze op hoog niveau. Voor de corona had ze een druk sociaal leven. Helaas is dat nu een stuk minder geworden waardoor Marry meer thuis is komen te zitten. Een paar maand geleden heeft Marry contact gezocht met VIP! Emmen. De verveling sloeg toe en haar ouders stelden voor dat vrijwilligerswerk wellicht een optie kon zijn. Marry vulde het contactformulier van de website www.vipemmen.nl in en had binnen een uur al een telefoontje vanuit het VIP!. Dit vond Marry verrassend en na een enthousiast telefoongesprek werd Marry zich bewust van de bijdrage die vrijwilligerswerk kan leveren voor de samenleving.

Naast dat Marry voor een aantal wijkbewoners de boodschappen doet, helpt ze ook een aantal kinderen met thuisonderwijs. Marry ziet dit vrijwilligerswerk als een mooie aanvulling van haar opleiding. Ze reageert enthousiast op de vraag wat dit vrijwilligerswerk haar zelf brengt: “het geeft mij energie om positief verder te gaan met mijn studie”. Marry vond het lastig om gemotiveerd te blijven voor haar studie.

Het vele thuiszitten, online lessen en het gemis van haar sport droeg hier zeker aan bij. Marry ervaart het vrijwilligerswerk als een reden om ‘s morgens haar bed uit te komen. In de ochtenden is ze druk bezig met haar studie en elke middag doet ze vrijwilligerswerk. Hoe was dit voordat ze vrijwilligerswerk deed?

Voordat Marry vrijwilligerswerk deed had ze ’s ochtend moeite om uit bed te komen omdat ze naast haar studie geen andere dag invulling had. Nu begint ze ‘s morgens te studeren zodat ze na haar online lessen voldoening uit het vrijwilligerswerk kan halen. Ze maakt graag een praatje met oudere mensen waar ze de boodschappen voor doet en de kinderen helpt ze met zeer veel overgave. Ze ondersteunt de kinderen met hun thuisonderwijs maar ook zeker hierdoor de ouders die dan even de handen vrij hebben. Marry ziet dit als een mooie ervaring voor haar toekomstige baan als jongerenwerker. Aan haar medestudenten wil Marry het volgende advies meegeven: “Neem contact op met VIP! Emmen wanneer je niet zo goed weet wat je met je tijd moet doen. Het vrijwilligerswerk helpt mij enorm om structuur te behouden en geeft mij energie zodat ik gemotiveerd blijf voor mijn studie Daarnaast zie ik dit vrijwilligerswerk als een mooie ervaring voor straks als ik aan het werk ga”.

“Dank je wel VIP! Emmen voor het bemiddelen!”, zegt Marry tevreden. Dit hebben wij met heel veel plezier gedaan voor Marry!!

Raak je geïnspireerd door dit verhaal? Bezoek onze website www.vipemmen.nl voor een divers aanbod aan vrijwilligerswerk. Ook kan je een mail sturen naar n.rozendal@sednaemmen.nl

 

© 2022 VIP! Emmen
Ontworpen & Ontwikkeld door <InDiv> Solutions B.V. te Emmen, Drenthe