Wij zijn beschikbaar van Ma t/m Do. 06 510 390 71 Inloggen

VIP! Emmen in gesprek met vrijwilliger Edwin

Edwin doet sinds kort incidenteel vrijwilligerswerk voor VIP! Emmen. Hij is met VIP! Emmen in contact gekomen tijdens één van zijn wandelingen. Daar ontmoette hij Nathalie van VIP! Emmen. Edwin vertelde dat hij weduwnaar is geworden en zich erg eenzaam voelde. Hij heeft weinig sociale contacten, mede doordat hij al langere tijd een WAO uitkering ontvangt.
Nathalie, van VIP! Emmen vertelde enthousiast over vrijwilligerswerk en wat voor positief effect dit kan hebben. In eerste instantie vond Edwin een eerste stap naar vrijwilligerswerk nog te spannend.
Tijdens de corona zocht VIP! Emmen contact met Edwin om te kijken hoe het met hem gaat. In deze tijd heeft Edwin stappen gezet om toch vrijwilligerswerk te gaan doen. Op dit moment ondersteunt hij hulpvragen op het gebied van lichte computerwerkzaamheden.
Edwin ervaart dit als zeer prettig, het geeft hem structuur en uitdaging in zijn leven én het houdt hem letterlijk van de straat. Zijn gaafste vrijwilligerservaring tot nu toe is wel het ondersteunen en uitleg geven bij beeldbellen.
Op de vraag of vrijwilligerswerk een stuk geluk geeft reageert Edwin enthousiast: “Er zijn meerdere dingen die je als mens gelukkig maakt, daar hoort vrijwilligerswerk zeker bij!” Edwin geeft aan dat iedereen vrijwilligerswerk kan doen, ook al vind je het spannend om iets “nieuws” te gaan doen. Zijn advies is om je aan te melden bij VIP! Emmen, het heeft hem enorm geholpen om deze stap te zetten. Na de corona gaat Edwin samen met VIP! Emmen in gesprek om een structurele vrijwilligersplek te zoeken.
Edwin je bent een topper! Wij van VIP! Emmen zijn trots op je!
Raak je geïnspireerd door dit verhaal? Bezoek onze website www.vipemmen.nl voor een divers aanbod aan vrijwilligerswerk. Ook kan je een mail sturen naar n.rozendal@sednaemmen.nl. Graag neem ik contact met je op!
© 2022 VIP! Emmen
Ontworpen & Ontwikkeld door <InDiv> Solutions B.V. te Emmen, Drenthe