Wij zijn beschikbaar van Ma t/m Do. 06 510 390 71 Inloggen

VIP! Emmen in gesprek met potentiële vrijwilliger Willy

Willy denkt al enige jaren over vrijwilligerswerk, want zij wil meer contacten en een betere structuur in haar leven. Maar haar gezondheid stond haar in de weg. Zeven jaar geleden kreeg ze last van aangezichtspijn en drie jaar geleden kreeg ze kanker (Non-Hodgkin). Nu de aangezichtspijn door medicatie onder controle is en het met haar gezondheid beter gaat, kan ze niet wachten om met vrijwilligerswerk te beginnen.

Willy begeeft zich het liefst onder de mensen en vindt het leuk om een praatje te maken. Ze voorziet  mensen graag van advies en denkt graag met ze mee. Haar ervaring als administratief medewerker en telefoniste/receptioniste zou ze goed in kunnen zetten bij het vrijwilligerswerk.

Via de VKC (Vrouwen Kracht Centrale) is Willy in contact gekomen met VIP! Emmen. Regelmatig bezoekt ze de website. Er is een vacature die steeds haar aandacht trekt. Willy bespreekt deze vacature met vrijwilligster Patricia van VIP! Emmen. Het betreft de vacature voor een gastvrouw bij Museum Collectie Brands. Willy is daar al een aantal keren geweest en ze vindt het een prachtig museum. Als Patricia voorstelt contact op te nemen met Museum Collectie Brands om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek, stemt Willy opgelucht toe. Nog dezelfde week kan Willy op gesprek. Tijdens de terugkoppeling vertelt Willy vol enthousiasme over het gesprek en Museum Collectie Brands. Ze heeft er nu al zin in: het contact met de mensen, mensen adviseren, helpen in het restaurant. “Elke dag is anders”, zegt Willy. “Er zijn mooie, wisselende collecties, je ontmoet steeds andere mensen en je werkt met leuke collega’s.”

Door vrijwilligerswerk te gaan doen krijgt Willy weer een dagritme en meer contact met andere mensen. “Het geeft mij voldoening en ik krijgt er positieve energie van, wat belangrijk is voor mijn gezondheid”, zegt Willy vol overgave. ” Ik word er zeker gelukkiger van”. Ze hoopt ook andere mensen een goed gevoel te geven door ze te helpen en aandacht te geven.

Op de vraag of iedereen vrijwilligerswerk kan doen, antwoord ze: “ja, zeker, er zijn heel veel  mogelijkheden voor vrijwilligerswerk: in de tuin, in de zorg, in een museum, noem maar op. Er is altijd wel iets te vinden wat bij jou past”. ”Eigenlijk zou iedereen die niet meer werkt of buiten het reguliere arbeidsproces valt één keer per week vrijwilligerswerk moeten doen. Het doet je echt goed”, vindt Willy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2022 VIP! Emmen
Ontworpen & Ontwikkeld door <InDiv> Solutions B.V. te Emmen, Drenthe