Wij zijn beschikbaar van Ma t/m Do. 06 510 390 71 Inloggen

VIP! Emmen in gesprek met Jan van kringloopwarenhuis Het Goed

Het Goed is een kringloopwarenhuis en een erkend leerbedrijf. Het Goed biedt niet alleen spullen, maar ook mensen een tweede kans. Alles wat aan spullen binnenkomt wordt hergebruikt. Het gebeurt maar zelden dat er echt iets bij het afval belandt. Het Goed biedt aan heel veel verschillende mensen een werkplek zoals een werkervaringsplek, een werk ontwikkelplek, een stageplek of een vrijwilligerswerkplek. Een 20-tal vaste medewerkers zorgen voor de aansturing en begeleiding.

Bij Het Goed werken op dit moment zo’n zes vrijwilligers. Jan is hier heel blij mee. Vaak zijn het mensen die met pensioen zijn, maar toch nog wat willen doen en meer contacten willen.

Er zijn heel veel verschillende werkzaamheden. Een deel van Het Goed bestaat uit het textielsorteercentrum. Hier wordt al het gebrachte textiel gesorteerd. Van hieruit gaat het naar de filialen. Textiel dat geschikt is voor de kledingafdeling van Het Goed wordt geprijsd en komt in de winkel te hangen, waar ook een boetiek met vintagekleding is. Textiel wat niet heel is wordt hergebruikt. Zo worden er van kapotte spijkerbroeken o.a. gordijnen en tassen gemaakt.

Vrijwilligers gaan ook op transport. Ze halen en brengen dan huisraad bij de mensen thuis. Mensen kunnen ook zelf huisraad brengen, er staat een enthousiaste medewerker bij de deur die alles netjes in ontvangst neemt.

Spullen die binnen komen, worden eerst beoordeeld. Als er wat gemaakt moet worden, gaat het naar het repair café. Zijn de spullen goed en heel, dan worden ze geprijsd en kunnen ze naar het warenhuis. Vrijwilligers helpen ook bij de verkoop in de winkel en zowel het warenhuis als het terrein worden netjes gehouden. Daarnaast zijn er vrijwilligers die de klanten bedienen in de gezellige koffiehoek.

“Zonder vrijwilligers wordt het moeilijk om alles rond te krijgen”, zegt Jan. “We kunnen niet zonder vrijwilligers. En de klanten hebben zo meer aanspreekpunten, wat erg fijn is”.

Op de vraag waarom vrijwilligers juist bij Het Goed moeten gaan werken, antwoord Jan: ”het werk is heel divers en elke dag is anders. Het is een heel sociaal gebeuren. Je hebt veel contact met de klanten en leuke collega’s. Het gaat er hier heel gemoedelijk aan toe en de sfeer is erg goed. Tevens hebben we goede secondaire voorwaarden, zo krijg je 20% korting op je aankoop”.

“We kunnen altijd wel nieuwe vrijwilligers gebruiken bij verschillende afdelingen”, zegt Jan enthousiast. Om vrijwilligers te werven maakt Het Goed gebruik van VIP! Emmen, wat goed bevalt. Er zijn twee vacatures op de VIP! site geplaatst, een voor de winkel en een voor het textielsorteercentrum.  “Het is mooi om op deze manier je bedrijf onder de aandacht te kunnen brengen”, zegt Jan trots. “We zijn volop in beweging en willen doorgroeien van 20 naar 50 vestigingen in heel Nederland”.

Op de vraag of iedereen vrijwilligerswerk kan doen, antwoordt Jan stellig: “Ja, dat kan zeker. Bij ons zijn de werkzaamheden heel divers. Van eenvoudig, zoals het terrein netjes houden, tot kassawerkzaamheden. Iedereen krijgt bij ons de kans om mee te doen”.

Ben je na het lezen van dit verhaal enthousiast geworden over vrijwilligerswerk, wil je leuke collega’s en een prettige werksfeer, kijk dan op de site van VIP! Emmen. Hierop staan verschillende vacatures waaronder de vacatures van kringloopwarenhuis Het Goed. Neem gerust contact met ze op of met VIP! Emmen.

© 2022 VIP! Emmen
Ontworpen & Ontwikkeld door <InDiv> Solutions B.V. te Emmen, Drenthe