Wij zijn beschikbaar van Ma t/m Do. 06 510 390 71 Inloggen

VIP! Emmen in gesprek met Bea van Tourist Info Emmen

Tourist Info Emmen is gevestigd op het Raadhuisplein tegenover Wildlands. Het is een kantoor waar toeristen en inwoners hartelijk worden ontvangen en wegwijs worden gemaakt in de schitterende omgeving van Emmen. Je kan er o.a. terecht voor een mooie stadswandeling, leuke wandel- en fietsroutes of een origineel cadeautje uit de shop. De ambassadeurs inspireren de toeristen en inwoners om de prachtige gebieden te gaan ontdekken en informeren ze over allerlei activiteiten in de omgeving.

Wist jij dat de grootste schaapskooi van heel Nederland, met wel 1000 schapen, zich in Weiteveen bevindt? Of dat je in Nieuw-Amsterdam het museum kan bezoeken van de beroemde schilder Vincent van Gogh? Er is zoveel te beleven dat dat niet altijd lukt in één dag. Er zijn dan ook genoeg gezellige overnachtingsmogelijkheden in de buurt, waar de ambassadeurs je alles over kunnen vertellen.

Bij Tourist Info Emmen werken drie gedreven parttimers, maar binnenkort komen daar enthousiaste vrijwilligers bij. Sinds de verhuizing is het een stuk drukker geworden, met name in de periode mei t/m oktober. “Wij willen onze gasten niet te lang laten wachten en kunnen de ondersteuning van de vrijwilligers goed gebruiken”, zegt Bea opgetogen. Om vrijwilligers te werven is er een vacature geplaatst op de site van VIP! Emmen. Er hebben zich al vrijwilligers aangemeld, maar er zijn meer vrijwilligers nodig.

Als vrijwilliger Front Office bij Tourist Info Emmen ben je het eerste aanspreekpunt voor bezoekers, toeristen en inwoners die de winkel bezoeken of via telefoon en email contact opnemen. Nadruk van de functie ligt op informatie voorziening, inspireren, gastheerschap, coördinatie reserveringen en verkoop van artikelen. Maar meehelpen fiets- en autoroutes uit te stippelen en te rijden behoord b.v. ook tot de mogelijkheden. “Het is prettig werken in deze sector. Mensen zijn altijd vrolijk en nieuwsgierig en je kunt zelf ook kennis opdoen over de omgeving. Het is een leuke job en het geeft je energie”, zegt Bea vol trots.

Inspireren en informeren, ben jij bekend met het gebied, beheers je de Nederlandse en Duitse taal en wil je werken in een vriendelijke omgeving, kijk dan op de site van VIP! Emmen voor de vacature ‘vrijwilliger Front Office bij Tourist Info Emmen’.

Wil jij anderen

© 2021 VIP! Emmen
Ontworpen & Ontwikkeld door <InDiv> Solutions B.V. te Emmen, Drenthe